Bruno Schoenaerts | Advocaat | Antwerpen


Wij verwelkomen Bruno Schoenaerts uit Antwerpen als nieuwe klant.

Wat kan Bruno Schoenaerts voor u betekenen? 

Bruno Schoenaerts studeerde van 1972-1977 aan de universiteit van Antwerpen. Specialiseerde in Handels, Economisch en Financieel recht. Hij startte na stages in Antwerpen bij de advocaten Speyer, Schoups en De Baeck (1977-1980) zijn eigen advocatenkantoor in Antwerpen. Bruno bouwde nationaal en internationaal een stevige reputatie op als advocaat voor het bedrijf en voor privé personen.

Met zijn specifieke kennis van en interesses in de breed uiteenlopende facetten van de juridische kant van het zakenleven bewees hij niet enkel een efficiënt adviseur te zijn, maar ook een handig strateeg.

Als auteur van 'De Belgische justitie. Een Kafkaiaanse nachtmerrie' gaf Bruno Schoenaerts in '95, vóór de Dutroux-affaire, al een vlijmscherpe en ontluisterende analyse van gerechtelijke toestanden in België.

Ondertussen is dit boekwerk tientallen jaren oud, maar de remedie die de advocaat-auteur er in voorstelde wordt vandaag nog steeds als een hoeksteen gezien voor de omvorming van de Belgische justitie tot een goed functionerend en democratisch gerechtsapparaat.