Wandeling Tegen Dementie


Goede doelen hebben lang niet meer het gestoffeerde, geitenwollensokkenimago van vroeger. Nee, goede doelen zijn vandaag alomtegenwoordig. Mede dankzij initiatieven zoals De Warmste Week en Rode Neuzen Dag worden we gestimuleerd om ons steentje bij te dragen. Er worden feiten en wetenschappelijke onderzoeken naar buiten gebracht, maar boven alles wordt positiviteit en hoop verspreid. Een positieve boodschap en een gevoel van samenhorigheid zorgen ervoor dat we allemaal meer en meer goede doelen steunen.

Wij bij UP-TO-DATE WebDesign vonden dat het tijd werd dat wij ons steentje zouden bijgedragen. Daarom organiseerden wij een Smart-Site for Life actie, waarbij 10 goede doelen de kans kregen om een Smart-Site te winnen. Uiteindelijk wonnen alle deelnemende goede doelen een gratis Smart-Site, een verrassing van formaat!

Wandeling Tegen Dementie

Wandeling Tegen Dementie is één van deze goede doelen. Zij zetten zich jaar na jaar in tegen dementie. Meer dan 200.000 Belgen hebben momenteel een vorm van dementie, en de kans bestaat dat ook jij ermee geconfronteerd wordt. Die kans is zelf heel groot: 1 op 5, ofwel 20%. 20% kans dat jij of iemand in je omgeving dementie krijgt. Fabienne Schepers, initiatiefneemster van Wandeling Tegen Dementie, zet zich daarom in tegen dementie. Met een jaarlijkse wandeling, waarvan de opbrengst volledig wordt geschonken aan ARCK, het Alzheimer Research Centre van de KU Leuven, draagt zij haar steentje bij.

Afgelopen zondag, 11 augustus, ging de vierde editie van de wandeling door. Dankzij hun nieuwe Smart-Site konden zij een groter publiek bereiken, was het gemakkelijker om hun boodschap online en via nieuwsbrief te verspreiden én werd de vierde editie van de wandeling een groot succes! Meer dan 700 sympathisanten toonden hun goed hart en wandelden mee.

Dit zegt Fabienne zelf over haar Smart-Site:
Mede dankzij jullie systeem hebben we veel tijd kunnen besparen om berichten en nieuwtjes te delen. De reacties op onze site zijn ook zeer positief.

Wat is een Smart-Site? Een Smart-Site wordt volledig gemaakt met behulp van Google-services en doet dienst als vervanging van de website. Een Smart-Site moet nooit meer vernieuwd, vervangen of geüpdate worden. Je kan zelfs via een app op de smartphone nieuwe berichten plaatsen. Deze berichten worden met 1 druk op de knop automatisch gepost op social media en een geautomatiseerde nieuwsbrief.

Belangrijkste troeven: 
  • Zoekresultaten lopen rechtstreeks via Google-diensten
  • Geen onderhoudscontracten of bijkomende kosten
  • Nieuwe berichten kunnen zelfs via smartphone gedeeld worden
  • Nieuwe berichten worden automatisch gedeeld met social media
  • Nieuwe berichten (kunnen) automatisch verzonden worden via een nieuwsbrief per mail
  • Eénmalige investering: een Smart-Blog heb je voor altijd
  • Gratis maandelijkse opleiding in onze kantoren te Hasselt (ook mogelijk via webinar)

Wat zijn de voordelen van een Smart-Site voor een goed doel? 

Het grootste voordeel is het gebruiksgemak. Vaak hebben de vrijwilligers of werknemers binnen een vzw niet de tijd of de nodige kennis om zich bezig te houden met een website. Met een Smart-Site kan iedereen een bericht schrijven en dat bericht inplannen.

De berichten kunnen op voorhand worden ingepland, wat dus wilt zeggen dat je drie artikels kunt schrijven en deze kunt inplannen, zonder hier veel tijd mee te verliezen.

Bekijk hier meer dan 250 positieve Google-Reviews over onze strategie en dienstverlening.

Klik hier voor een gratis analyse van uw huidige online aanpak en een persoonlijke presentatie van onze strategie Bekijk hier enkele getuigenissen van klanten uit verschillende sectoren die met onze aanpak een groot publiek weten te bereiken: